A multidisciplinary
design collective
working across spaces,
objects and more.

AXEL ENTER MEDIA

AXEL ENTER MEDIA, 2020.05.30

It is an office environment whose every aspect expresses that this is a company where individuality is respected and where the connections created between people in business are valued.

個性を尊重する企業であることと、事業で作り出す人と人のつながりを大切にする姿勢が、随所に表現されたオフィス環境。

AXEL ENTER MEDIA,INC is a company that provides Internet-based “fan site” marketing and high-brand digital marketing services. It provides services that focus on a highly loyal user base.
In order to deal with an increase in employees due to business expansion and a shift to a working style that allows each employee to select the most suitable work space depending on that day’s tasks, CANUCH asked us to design what was to be their third office location.

The working area is designed to be a hybrid environment of ABW + STANDARD desks, an inclusive space that supports the diverse moods of employees. The entire space is devised without partitions, so that the energy of each project is circulated to create a sense of unity in the organization.

The design structure, which allows you to sense the rhythm of each place, is a unique plan established specifically for an IT company that brings out the uniqueness of its clients. The rhythm of the glass area dividers, which are composed of ‘prime numbers’ – numbers that are ‘unique’ and cannot be changed into anything else – creates partitions that provide just the right connection between the client area and the working area.

It is an office environment whose every aspect expresses that this is a company where individuality is respected and where the connections created between people in business are valued.

AXEL ENTER MEDIA,INC は、インターネットを活用したファンサイトマーケティングや、ハイブランド向けデジタルマーケティングサービスを提供する企業。ロイヤリティの高いユーザー層を対象としたサービスを提供している。
事業拡大による増員と、社員一人一人がその日の業務によって最適な働く場を選択できる働き方へシフトしていくために、CANUCHでは3度目となる新拠点のオフィスを設計をさせていただいた。

執務エリアは、ABW+STANDARDデスクのハイブリッドな環境とし、働き手の多様な気分受け入れるように包容力のある空間となるように設計。空間全体には仕切りを設けず、各プロジェクトの熱量を伝番させることで組織の一体感を得ることができる仕掛けとなった。

各所にリズムを感じ取ることができる意匠構成は、クライアントの個性を引き出すIT企業であるからこそ設けた独特の意匠。「個性」を、他に変えられない数として存在する「素数」で構成したガラス間仕切りのリズムは、クライアントエリアとワーキングエリアがほどよく繋がるパーティションとなっている。

個性を尊重する企業であることと、事業で作り出す人と人のつながりを大切にする姿勢が、随所に表現されたオフィス環境となっている。

+ read more

Credit Information
Interior designer: Canuch Inc.
Photographer: Hideki Makiguchi
Project Management: Canuch Inc.
Construction: PLUG-IN

Project Outline
Location: Tokyo – Japan
Date of Completion: 05/2020
Principal Use: OFFICE
Total Floor Area : 830㎡ / 8934.05 ft²