CANUCH

Design and Construction.

Eltes Co.,Ltd.

  • Based in Kasumigaseki, Tokyo, Eltes Co., Ltd. is a risk management company specializing in risk detection through big data analysis and total risk management for the digital domain. With the relocation of its office, Eltes wanted to created a new workplace that reflected its brand image.

    We designed an office for Eltes that makes both staff and visitors aware of the firm's drive to develop and innovate, its commitment to new technology and expertise, and most importantly, creates an atmosphere of discretion and trust—qualities that are essential for the specialized business of risk management.

    The key words in our design concept were "professionalism" and "innovation." We conveyed professionalism through a scientifically precise attention to detail, and we conveyed innovation through the use of light, creating a high-tech atmosphere that makes people feel as if they have stepped into the near future.

    In the visitor lobby, we used tough materials and embedded logos to convey reliability. Moving from the entrance through the corridor, there is a visual contrast acting to divide the space. At the end of the corridor is the meeting room; here, we created a dignified space which gives speakers' words a sense of gravitas.

    To reduce the need for excess movement, in the workspace there is a straight line of sight from the visitor lobby, past the work area, and through to the company lounge. Along this path are areas for collaboration, including meeting zones, booth seating, and spaces for office equipment. Designed with practicality and maneuverability in mind, the layout is intended to inspire new ideas and innovations.
  • 株式会社エルテスは、東京は霞ヶ関に拠点を置く、リスク検知に特化したビッグデータ解析、デジタル領域のトータルリスクマネジメント企業。オフィス移転に伴い、ブランドイメージを働く環境に構築した。

    エルテス社の危機管理を行う事業特性上必要となる、信頼性や厳密性をはじめとした高いプロ意識と、新しいテクノロジーやノウハウを常に取り入れ、開発し、イノベーションを起こすという印象を与えることで、来訪者や社員に意識づけるオフィスデザインを目指した。

    コンセプトワードは、「プロフェッショナル」と「革新性」。プロフェッショナルさは、学術的な信用度とディティールへのこだわりで表現。革新性は、光の効果で近未来を彷彿とさせるテクノロジー感漂う未来的な印象を持たせた。

    来客スペースのエントランスは、堅い素材や埋め込まれたロゴで堅牢さを。通路ではエントランスからのコントラスト変化により、空間が切り替わった印象を感じさせる。その先にあるミーティングルームでは、プレゼンテーターの言葉に重みを与える重厚感のある空間に仕上げた。

    ワークスペースは、来客エリアからワークエリア、社内ラウンジまで一直線に抜けた動線が動作的なロスを削減。動線上にはOAスペースやミーティングゾーンやブース席などコラボエリアが並ぶ。生活動線を考慮して効率的かつ、機動力を高めることで、新しい発想などのイノベーションを生み出しやすいレイアウトとなっている。


    Project Management : DE-SIGN
    Construction : PLUG-IN
    Lighting : ModuleX

https://eltes.co.jp/

  • 1500_01_IMG_7880
    1 / 13
  • 1500_02_IMG_7913
    2 / 13
  • 1500_03_IMG_7918
    3 / 13
  • 1500_04_IMG_7906
    4 / 13
  • th_web_05_IMG_7899
    5 / 13
  • 1500_06_IMG_7838
    6 / 13
  • 1500_07_IMG_7952
    7 / 13
  • 1500_08_IMG_7943
    8 / 13
  • 1500_09_IMG_7851
    9 / 13
  • 1500_10_IMG_7786
    10 / 13
  • th_web_11_IMG_7877
    11 / 13
  • th_web_12_IMG_7805
    12 / 13
  • th_web_13_IMG_7861
    13 / 13

Photo by HIDEKI MAKIGUCHI