CANUCH

Design and Construction.

Canuch Inc.

  • CANUCH Inc. moved its operations to the Jingumae area of Tokyo. During the relocation, we looked at how we might use and arrange materials and elements within the new space. We explored ways of creating a new kind of resonance between these elements. The most remarkable thing that we have done over the past few months is to dramatically alter the way in which people perceive and pursue light in the space.

    CANUCH Inc. carefully considered how to develop an environment where the space is both rigid and dynamic. It changes depending on when natural light hits it and how the light enters from the window in summer and winter. We also constructed a platform so that the work area is slightly elevated. The work area contains integrated table-style desks with real wooden work surfaces, which gives the impression of weight and thickness. This material is complemented by a striking yet understated wax finish. The desk's materials were chosen because they will allow the character of the desk to change as it is used over the years and they are inclined to reflect traces of humanity in nature and objects. Underneath each work surface is a specially-designed metal plate that creates a storage space.

    The materials have all been used in their natural form, which conveys a sense of purity. CANUCH Inc. wants everybody to experience the different elements of the environment and immerse themselves in the space. We see this as the ultimate response to modernity. Essentially, we believe that we "create" something not by filling a space with objects that we make but by preparing an empty space in which creativity can flourish.
  • 東京は神宮前に拠点を移した弊社CANUCH Inc.は、オフィスの移転に伴い再度空間に配置する素材や要素と向き合いながら要素の新しい共鳴を模索した。まず印象的なのは光への憧れや認識が、ここ数ヶ月で大きく変わった事。

    採光の入る時間、夏と冬での窓からの光の伸び方など、空間を固定しながらも推移する環境を計画的に取り入れる事を考えた。よってステージを作成しワークエリアを一段上げる構造にした。ワークデスクは一体型のテーブルタイプを作成し、天板面材だけではなく厚が与える木の重みの印象をコントロールしながら、表情を引き出すワックスのフィニッシュにとどめている。

    年月をかけて使用する中で変わる表情、人の気配を自然とモノに映しやすくする為である。その天板下に稼いだ空間は鉄板で構成されたオリジナルの収納を一面に構成。素材の無垢な印象をそのまま用いた。環境の様々な構成要素を感じながらその空間に身を置く事を目指したのは、形を作る事を目的とするのではなく、その構成によって出来る空の状態・空気感の様なものが、本来私達が作るものであると考えた末の現在の答えである。

http://canuch.com

  • th_20150412-IMG_2736
    1 / 12
  • th_20150412-IMG_2720
    2 / 12
  • th_20150412-IMG_2891
    3 / 12
  • th_20150412-IMG_2741
    4 / 12
  • th_20150412-IMG_2758
    5 / 12
  • th_20150412-IMG_2797
    6 / 12
  • th_20150412-IMG_3000
    7 / 12
  • th_20150412-IMG_2822
    8 / 12
  • th_20150412-IMG_3001
    9 / 12
  • th_IMG_0725
    10 / 12
  • th_IMG_0760
    11 / 12
  • th_IMG_0023
    12 / 12

Photo by Ryouhei Jingu /※下部4枚を除く